Lijst met de meest negatieve gedachtes en angsten
15 december 2021 

Lijst met de meest negatieve gedachtes en angsten

Als ik één ding zeker weet over de fitness industrie is dan is het dat er veel fitness ondernemers en personal trainers dagelijks met emotionele uitdagingen te maken hebben. Ik heb zelf heel hard gewerkt om de baas te zijn over mijn eigen mindset en de verschillen zijn gigantisch geweest. Sterker nog ik heb de afgelopen jaren vele duizenden euro's uitgegeven aan coaching, programma's en masterminds. Puur om mezelf te blijven ontwikkelen als mens en ondernemer.

Lijst met de meest negatieve gedachtes en angsten

Nu kan ik een lijst met de meest negatieve gedachtes en angsten met je delen waar je hoogst waarschijnlijk veel in zult herkennen. Sterker nog ik weet dat tijdens mijn carrière en zelfs vandaag nog dat deze ook bij mij nog maar boven komen. Het is belangrijk dat jij je bewust wordt van het feit dat je blokkades hebt die jouw groei en succes tegen werken.

Laten we heel eerlijk zijn, de meerderheid van de trainers en fitness ondernemers hebben het financieel lastig en dit is vaak te wijten aan hun mindset. Want hoe kan het dat sommige trainers en ondernemers succesvoller zijn dan andere? Het is de manier hoe ze denken.

Dus…wordt de baas over je mindset, de baas over je inkomen en de baas over je eigen leven.

En er is nog een belangrijke reden dat je moet werken aan optimisme en positiviteit en dat is jouw KLANTEN. Want ook zij hebben er voordeel van. Als jij groeit en succes hebt creëer je een mooi leven voor jezelf en dat betekend dat je anderen daarmee inspireert.

Misschien heb jij een fit en gespierd lichaam, maar hoe zit het met je emoties. Hoe je reageert, wat je acties zijn, wat je leert, wat je doet en hoe je denkt zal je leven voor altijd veranderen.

Dus laten we in de meest voorkomende emoties duiken die jou beperken, te beginnen bij de grootste angst van allemaal.

1 Angst om te falen

Dit is met stipt de grootste van allemaal. De angst om te falen is een groot probleem bij veel fitness ondernemers. Die belemmerende vragen die jij je zelf stelt zoals:

“Wat zullen mensen wel niet denken als het mis gaat?”

“Hoe moet het verder als dit helemaal niet gaat lukken?”

Het goede nieuws is dat dit een hele natuurlijke vraag en reactie is maar wat als je daar mee om kunt gaan? Wat als jij jezelf comfortabel voelt bij je fouten en misstappen? Wat als je deze blunders kunt omarmen? Stel je voor hoe krachtig dat zou zijn?

Zie je fouten gewoon als ‘feedback’ waar je van leert en die je altijd nodig hebt om te groeien.

2 Te weinig zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen op de werkvloer is heel wat anders dan zelfvertrouwen als ondernemer omdat ze beide andere angsten met zich mee brengen. Daarnaast is de kans is zeer groot dat je na het begeleiden van je klanten op een gegeven moment genoeg zelfvertrouwen op hebt gebouwd.

Als jij een gebrek aan zelfvertrouwen hebt dan is het opbouwen van een bedrijf met alle bijkomende uitdagingen en tegenslagen zeer moeilijk. Het is namelijk vaak keihard buffelen in de overlevingsmodus en omdat je altijd in je comfortabele zone zit vanwege je angst zal het heel lastig gaan worden.

Veel trainers denken echter dat ze een lead probleem hebben maar eigenlijk hebben ze een probleem met hun zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen is ALLES bepalend voor jouw bedrijf want het helpt je om meer mensen te helpen en meer levens te transformeren. Je hebt immers een totaal andere drive en belangrijker nog je hebt een totaal andere energie. Als je energie laag is zul je ook nooit de mensen aantrekken in je bedrijf die je wilt aantrekken.

Waarom niet? Omdat de mensen die zich met jou omringen zich ook energiek en positief zullen voelen als jij dat uitstraalt en overbrengt. Zoek dus ook trainers die genoeg vertrouwen hebben en een hoog energie level zodat ze dat ook kunnen uitstralen op jouw klanten. Laag zelfvertrouwen is lage energie!

Laat jezelf desnoods coachen in presenteren en ga video’s opnemen om je zelfvertrouwen een boost te geven.

3 Niet geloven in zichzelf

Als je niet gelooft in jezelf dan is het heel moeilijk om de mensen die jou niet kennen (je prospects) in jou te laten geloven. Vooral als het gaat om het verkopen van jouw diensten en services.

Het is dan ook belangrijk om te focussen op het behalen van resultaat want als jij het voor elkaar kan krijgen dat jouw klanten behalen dan vergroot dit absoluut het geloof in jezelf. Als jij zelf vele uitdagingen hebt overwonnen en een zogenaamde transformatie hebt ondergaan dan zal dit zeker helpen omdat je dan weet wat er voor nodig is om in vorm te komen.

De waarheid is, een gebrek aan geloof in jezelf komt vaak voor bij trainers die geen wandelende voorbeelden zijn van hetgeen ze verkopen. Zorg dat je zelf goed in vorm bent en zorg dat je klanten geweldige resultaten behalen. Naarmate je meer resultaten kunt laten zien zal ook het geloof in jezelf stijgen. Zorg dus dat je die voor en na foto’s scoort zoals de foto hieronder.

marketing-strategieen-voor-fitnesscentrum

4 Ik zal nooit genoeg verdienen met mijn fitnessbusiness

Als je focust op wat je niet hebt dan heb je de neiging om meer aan te trekken op wat je niet wilt. In dit geval door tegen jezelf te zeggen “Ik zal nooit genoeg verdienen om van te leven” zal je nooit in staat zijn om te denken dat je WEL genoeg geld kunt verdienen.

Daarnaast als je altijd gefocust bent op de stress van geld zal je waarschijnlijk niet veel geld verdienen. Deze negatieve denk patronen zijn slechte gewoontes die nieuwe en krachtige gedachtes overschaduwen.

Dit is waar het rustig blijven en de baas zijn over je mindset ENORM belangrijk is. Een simpele verandering van ‘hoe kan ik’ in plaats van ‘ik zal niet’ zal altijd mogelijkheden openen.

Als jij zegt ‘ik zal niet’ sluit je direct de kans op succes en om te groeien uit.

5 Niet gefocust kunnen blijven

Als je veel uren werkt, veel tijd spendeert op social media jezelf vergelijkt met anderen, moeite hebt om rekeningen te betalen maar wel mensen wilt helpen dan kan het behoorlijk stressvol worden.

Maar belangrijker nog, als je dingen probeert en het lukt niet dan zijn we geneigd om dingen te doen die we leuk vinden in plaats van de taken te doen die een betere investering zijn.

De kracht hier is om een helder plan te hebben en daar naartoe te werken. Ik kan hier aan toevoegen, het managen van je tijd is belangrijk dus maak voor jezelf een duidelijke lijst van wat belangrijk is. Focus dus op wat belangrijk is.

Stel prioriteit op basis wat jou het beste resultaat oplevert. Als je helderheid hebt dan weet je vaak of iets werkt of niet.

Rooster je tijd in op je kalender zelfs voor persoonlijke zaken. Als je het niet inroostert dan gebeurt het ook vaak niet. Zorg dat het gebeurt!

6 Gebrek aan richting

Vraag jij jezelf weleens af of je de juiste dingen doet?

Misschien zit jij in een situatie waarbij je een hoop ideeën hebt maar jij benut ze nauwelijks of zelfs heelmaal niet.

Dit komt vaak doordat je geen duidelijke missie en visie hebt voor je bedrijf. Misschien wil jij een bepaalde doelgroep bedienen maar help je een totaal andere markt.

Je bent bang om te veranderen en je angst dat je inkomen naar beneden vliegt is groot. Dat is heel normaal maar als je eenmaal de tijd neemt om rustig na te denken om duidelijk te krijgen WAAROM je in deze industrie zit dan weet je welke richting je op gaat.

De meeste trainers en fitness ondernemers stellen zichzelf niet de juiste vragen. Onthou goed, een krachtige vraag kan een krachtig antwoord opleveren.

Tip: Wie inspireert jou? Aan wie trek jij jezelf op? Een prima manier om richting te krijgen is om iemand te modelleren die je graag wilt zijn en creëer vervolgens je eigen versie daarvan.

7 Je bent te lui

Ik zal eerlijk zijn: soms hebben we van tijd tot tijd allemaal een goede schop onder onze kont nodig (ik zeker).

Serieus, je kunt nog veel meer mensen helpen maar je houdt jezelf tegen..hoe lang hou je dat nog vol?

Als je constant “lui” bent en je hebt niet de ‘alles of niets’ mentaliteit die andere wel hebben dan is het tijd dat je gaat uitzoeken wat jouw WAAROM is en uitdagende doelen voor jezelf gaat stellen.

Doelen waarvan je 100% zeker weet dat je deze kunt behalen. Stel jezelf bijvoorbeeld nieuwe apparatuur of tools voor, een auto of een reis waarvan je enorm enthousiast van wordt.

Het moet wel iets zijn wat jouw emotionele staat verandert zodra je over deze doelen nadenkt. Ik heb dank ook een vraag voor je:

Geloof je echt oprecht en 100% dat je dit kunt behalen? Als het antwoord JA is, stel dan een deadline en doe het werk wat nodig is.

Doe wat nodig is om te leren, investeer en onderneem actie om je doelen en dromen te bereiken.

Een andere vraag die jij jezelf kunt stellen is, ‘wat moet er SPECIFIEK gebeuren om mezelf 100% gemotiveerd en geïnspireerd te krijgen zodat ik met mijn bedrijf meer mensen kan helpen.

Stel duidelijke doelen en deadlines die tijdgebonden zijn.

8 Niet om geld durven vragen

Heb jij als kind vaak het volgende gehoord:

    •    Ik heb geen geldboom in de tuin

    •    Het geld groeit niet op mijn rug

    •    De duivel schijt altijd op één hoop

    •    Geld maakt niet gelukkig

Welke associatie heb jij met het woord ‘geld’?

Misschien is voor jou geld slecht of is verkopen slecht?

Als dat het geval is (en misschien ben je het jezelf niet eens bewust) en je hebt een laag zelfvertrouwen dan kan het vergaren van inkomen een echte uitdaging zijn.

Je kan het dan wel willen maar onbewust saboteer je elke kans die voorbij komt. Als dat voor jou geldt dan is het belangrijk dat je deze gedachtes om leert zetten in krachtige gedachtes.

Wat betekend het woord geld voor jou? Schrijf alles op wat in je op komt . Schrijf op geld betekend voor mij (bijvoorbeeld) pijn, zorgen, stress enzovoort.

9 Druk maken om wat anderen denken

Als jij je druk maakt over wat anderen over jou denken dan kan dit je afleiden van al het goede wat jij kunt betekenen voor de wereld om je heen. De acties en resultaten die jij had kunnen neerzetten zijn tegen gehouden door een blokkade in jouw hoofd…namelijk de angst om beoordeeld te worden door anderen.

Dit heeft mij persoonlijk vele jaren bezig gehouden en op basis van deze angst maakte ik mijn keuzes en nam ik mijn beslissingen.

Ik weet dat er genoeg trainers en fitness ondernemers zijn die hier ook mee worstelen omdat er genoeg gezeur en geklaag is binnen de fitness branche. Vaak maken we ons druk om mensen die nooit in ons zullen investeren en ook geen klant van ons gaan worden EN, erger nog:. Het zijn vaak slechts enkele mensen die deze angst veroorzaken terwijl we aan de andere kant veel meer mensen kunnen helpen.

Bedenk ook dat deze negatieve veroordeling die jij op je af voelt komen op geen enkele waarheid is gebaseerd en er zelfs voor zal zorgen dat jij negatief wordt naar deze personen toe.

Wat ik daar mee bedoel is dat wanneer jij je druk maakt over wat anderen denken dan is het zeer waarschijnlijk dat deze personen zich gekwetst voelen omdat JIJ degene bent die heen veroordeeld.

Denk daar maar eens over na! Maak je niet druk over wat anderen denken, want dat is uiteindelijk iets wat alleen hen aangaat.

Ik heb hier een video voor je voor die momenten als het allemaal wat tegenzit.


10 Ik ben niet goed genoeg

Twee van de grootste angsten is dat je niet goed genoeg voor anderen bent en dat je niet gewaardeerd wordt – geliefd bent.

Dus als we het terug brengen naar personal training en fitness business dan komt het er steeds op neer dat we ons zelf vergelijken met anderen.

    •    Wat als ik maar geen resultaten krijg?

    •    Wat als andere trainers over me praten?

    •    Wat als iemand slechte dingen over me zegt?

Deze gedachtes hebben regelrecht te maken met je eigen waarde, je zelfvertrouwen en het geloof in jezelf. Heb je dat eenmaal genoeg opgebouwd dan zal je energie een flinke boost krijgen en de gedachte dat jij niet goed genoeg bent zal voorgoed verdwenen zijn.vDus om met een belangrijke tip te eindigen:

Transformeer je zelfvertrouwen en het geloof in jezelf zodat je daar zakelijk meer succes mee gaat krijgen!

Wil je ontdekken hoe je zowel mentaal als zakelijk naar een hoger niveau level kan brengen dan raad ik je aan om de Fitness Marketing Academy te bekijken. Klik daarvoor eventjes hier.

Over de schrijver
Arny is al meer dan 20 jaar ondernemer in de fitnessbranche en heeft jarenlange ervaring en achtergrond in de grafische sector en marketing. Op dit moment is hij eigenaar van Fit aan Zee en Baby-Bootcamp®. Ook is hij een trotse vader van 4 kinderen.
Reactie plaatsen

Direct bouwen aan een betere business en een vrijer leven?

Mis dan dit gratis ebook niet als je als personal trainer of fitness ondernemer een succesvolle fitnessbusiness wilt bouwen en meer vrijheid wilt creëren. In dit ebook ontdek je alle geheimen om een ideale business te bouwen die wel bij je past!
50%
ZET NU DE STAP OM EEN SUCCESVOLLE (ONLINE) FITNESS BUSINESS TE BOUWEN!
Vul hieronder eventjes je naam en e-mailadres zodat ik je binnen enkele seconden Vul hieronder eventjes je naam en e-mailadres zodat ik je binnen enkele seconden het gratis inspiratie ebook cadeau kan doen.
Ja ik wil ook gratis waardevolle (online) marketing tips en advies ontvangen.
AANVRAGEN