Telefoon en email coaching

Je denkt vast: telefoon en email coaching wat kan ik daar nou mee in mijn fitness business? Laat het me je uitleggen en duidelijk maken zodat ook jij telefoon en email coaching toe kan passen.

De derde tip telefoon en email coaching is niet gebruikelijk binnen de fitness branche en is ook geen gangbare tip.
Het kost je niet veel tijd en dat is maar goed ook want als je aan tijd denkt dan zeg jij: ik heb geen tijd!
Dat klopt ook , want de grootste frustratie van de meeste ondernemers is dat ze te weinig tijd hebben èn dat ze het overzicht kwijt zijn. Des te belangrijker is dat je dus slim en effectief met je tijd om gaat.
Met  tijd bedoel ik dat je in slechts weinig tijd extra inkomsten kan realiseren, dat je inkomsten kan realiseren met iets wat jou niet veel tijd kost. Dus geen 1 op 1 of groepstrainingen of een hele avond in de fitness rondhangen.

Telefoon en email coaching

Je kan ook de hefboomwerking van tijd en geografie benutten door fitness en of coaching met behulp van een telefoon of email systeem op te zetten. Met zo’n systeem kun je als trainer meer klanten in jouw werkdag trainen, zonder reistijd (voor thuistrainers). Daarbovenop komt dat er geen geografische beperkingen meer zijn. Je kunt klanten van waar dan ook coachen via de telefoon of email.

Ook voor extra inkomsten en upselling is telefoon en email coaching  ideaal.
Een prima omzet verhogende activiteit dus.

In het geval van personal training voor zaken mensen of voor klanten die op vakantie zijn kan telefoon en email coaching uitkomst bieden. Ook is het een perfecte manier om aan klanten binding te doen en kan het je onderscheiden in de markt. Want wie van jouw concurrenten hanteert zo’n dergelijk systeem? Wie van jouw concurrenten zijn bezig met telefoon en email coaching?

Het kan je ook een hoop tijd schelen want ben jij ook zo iemand die uren met een maandelijkse nieuwsbrief bezig is en
het uitprinten is ook niet meer van deze tijd.
Letterlijk uren heeft het me opgeleverd omdat ik nu alleen nog maar met digitale nieuwsbrieven werk, template maken, teksten en foto's wijzigen en druk op de knop: weg honderden nieuwsbrieven!
Als je geïnteresseerd bent in een email nieuwbrief service dan zijn er een aantal mogelijkheden zoals:

Natuurlijk heb je geen duur telefoon en email coaching systeem nodig om coaching via telefoon of email aan te bieden.
De bovenstaande diensten zijn Gratis veelal tot 2000 mailings per maand.
Je kan het dus eenvoudig aan je lijstje met diensten toevoegen en er reclame voor beginnen te maken en starten met een paar simpele emails. En de meeste van bovengenoemde email systemen zijn gratis. Maar, zoals met bijna alles, is het heel nuttig en efficiënt om een bewezen systeem te gebruiken; je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Ga er eens mee aan de slag met een paar klanten of bekenden en rol van daaruit je systeem uit.

Het fijne van telefoon en email coaching systemen is dat het je in begin even wat tijd en energie kost.
Je moet het natuurlijk één keer opzetten en verder is het een kwestie van bijwerken en versturen (in het geval van email systemen). Dit laatste kan zelfs geheel geautomatiseerd op tijdstippen wanneer jij dat wilt.
Bijvoorbeeld 1 keer per maand of bijvoorbeeld 2 en 4 weken nadat iemand gestart is bij je.  Liever 6 of 8 weken of elke half jaar? alles is mogelijk.

Zelf maak ik gebruik van Enormail voor mijn maandelijkse nieuwsbrieven. Telefonisch coachen doe ik vrijwel niet, simpelweg omdat ik telefoneren niet zo praktisch en prettig vindt. Online daarentegen weer wel. Ik zou zeggen probeer het uit en kijk wat voor jou het beste werkt en beter aanvoelt. En wat natuurlijk de beste RESULTATEN oplevert.
Reactie plaatsen