Een eigen locatie

Een eigen fitness studio

Als je al wat langer in de branche werkzaam bent is een eigen fitness studio een goeie manier om je inkomen als fitness professional te verbeteren.

Deze tip is niet alleen van toepassing op personal trainers en fitness instructeurs, ook lesgevers kunnen hun inkomen aanzienlijk verbeteren door het openen van een eigen fitness studio.Want zeg nou zelf, wat verdien je nu eigenlijk als instructeur of lesgever in loondienst? Met mijn ervaring als werknemer bij verschillende sportscholen kan ik je zeggen: niet veel. En ik ben ook al meer dan 10 jaar werkgever dus ik kan het weten.

Dus mijn tip 2 is:
  • LOCATIE

Open een eigen fitness studio.

Met een eigen fitness studio kan je letterlijk 2-3 keer meer cliënten trainen, zeker wanneer je een eigen studio combineert met het personeel, zoals hierboven beschreven. Maar het openen van een eigen fitness studio kost natuurlijk geld. Ofwel moet je een aardig centje opzij hebben gezet, ofwel zul je geld moeten lenen. Een bedrijf als personal trainer bij mensen thuis is goedkoper om op te zetten, maar is ook slechter zichtbaar en daardoor moeilijker op gang te krijgen en te houden. Met een eigen fitness studio studio wordt je gezien en trek je dus gemakkelijker nieuwe cliënten aan.

Toegewijd

Ik heb zelf een hekel het werken in een andermans sportschool. Ik vind het onhandig en omslachtig, maar dat is persoonlijk. Ik ken veel trainers die zeer succesvolle bedrijven hebben opgezet zonder een eigen fitness studio.
Maar ik ken ook personal trainers die nog succesvoller zijn geworden met hun eigen fitness studio.
Je werkt aan je eigen business zonder dat je de kas spekt van een ander en het is ook een goede manier om voor die hefboomwerking te zorgen. Maar ga er alleen voor als je het echt wilt. Je moet toegewijd zijn om er een succes van te maken en bovendien kun je er niet zomaar vanaf als je het niet meer wilt.

Wat ik me nog heel goed kan herinneren  is het gevoel als je voor het eerst in je eigen fitness bedrijf rondloopt.
Een enorm gevoel van trots en voldoening en vrijheid meer dan ik ooit in loondienst had meegemaakt.
Ik vindt het geweldig om eigenhandig een bedrijf op te zetten, al die uren, energie, tijd en spanning is het meer dan waard geweest. Natuurlijk zijn ook een aantal minder goeie kanten aan het hebben van een eigen bedrijf maar hé je bent ondernemer of niet.

Wel raad ik je aan om goed doordacht op zoek te gaan naar een geschikte locatie en op de hoogte te zijn van alles wat daarbij komt kijken. Zelf heb ik 4 locaties gezocht, gevonden, verbouwd, gesloten en draaiende gehouden. Dus ik kan je zeker advies en tips geven. Misschien leuk om te vermelden dat mijn eerste sportschool op de bovenverdieping bij een voetbalvereniging was gehuisvest: sportschool Fit & Shape
Reactie plaatsen