sales en verkooptechnieken voor personal trainers en fitness professionals

Sales

Hier vind je waardevolle adviezen en tips over sales en verkooptechnieken voor personal trainers en fitness professionals.

Veel zelfstandige fitnessprofessionals en personal trainers weigeren om sales in hun fitnessbusiness te omarmen, wat uiteindelijk resulteert in verloren klanten en inkomsten. Of je er nu voor kiest om het te accepteren of niet, als je in het fitnessvak werkt, ben je ook bezig met verkopen, vooral als je voor jezelf werkt. 

Voordat je met het verkoopproces oftewel sales begint, is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van wat je werkelijk verkoopt. Kortom, je verkoopt je tijd, je opleidingsdiensten, je kennis, je expertise. Maar vooral...je verkoopt een betere toekomst aan je klanten. Het is daarom essentieel dat je jezelf promoot op een manier die blijk geeft van een absoluut vermogen om resultaat te kunnen leveren. Vergeet natuurlijk niet: als je zegt dat je het kunt, moet je dat natuurlijk ook kunnen waarmaken.

Nu we dat hebben opgehelderd, kun je verder met het vergroten van je sales kennis en skills met behulp van deze kennisbank. Het sluiten van een verkoop is een vaardigheid en zoals elke ontwikkeling van vaardigheden is het iets dat je in de loop van de tijd kunt oefenen en verfijnen. Je zou toch ook niet verwachten dat een cliënt een kettlebell swing perfect kan uitvoeren zonder een beetje oefening?