Soms is het lastig om als fitness ondernemer je focus vast te houden. Zeker in een tijd waarin de crisis een belangrijke factor is van een terug lopend ledenbestand. Althans dat is wat veel ondernemers zeggen.

Focus

Ik deel die mening overigens niet maar zal me in dit artikel met name richten op focus.
Het gaat hier niet om de focus om je dagelijkse werkzaamheden af te kunnen ronden of om je ergens op te focussen.
Het gaat hier om de focus om je vast houden in de koers en het beleid van je fitness bedrijf.

Als het goed is heb je voor jouw bedrijf een missie en een visie bepaald en een strategie uitgestippeld. Want hé je hebt bepaalde doelstellingen en die wil je gaan behalen. Daar ligt als ondernemer jouw focus…ja toch?

Ik ben enthousiast en barst vaak van de ideeën waarvan ik denk dat het goed is voor mijn bedrijf, waarvan ik denk dat ik meer leden krijg en dus meer omzet kan realiseren.

Maar daar ligt nu juist het gevaar, deze ideeën komen vaak niet alleen.
Uit deze ideeën komen vaak ook weer andere ideeën die ook weer  goed voor je bedrijf zullen zijn.
Tenminste dat denk je op dat moment.

Zo kan het dus gebeuren dat je met van alles tegelijk bezig bent. Maar dan net niet goed genoeg, net een beetje half en ondertussen ben je vergeten wat je doelstellingen waren. Dat je je focus verliest.

Ook ik heb die fout gemaakt


De focus te verliezen met je bedrijf, ik weet er alles van. Ook ik heb die fout gemaakt en dat is niet altijd goed geweest al is het natuurlijk we een les waar je weer van leert. Van je fouten wordt je wijzer nietwaar.
Ik had een sportschool en wilde absoluut de boot niet missen als het om trends en ontwikkelingen ging.
Want ja mijn concurrenten waren altijd de eerste, hadden altijd het nieuwste van het nieuwste.

Nordic Walking want outdoor werd het helemaal. Massaal aan de stokken…stokken maffia werden wij gekscherend genoemd. Body en mind, pilates daar zaten de mensen net op te wachten in de hectische en drukke tijd..

Jeugdlessen, kinderfeestjes…gat in de markt...een middagje judo ook doen!
Voeding en afvalcursussen en potten afslank poeder, lekker makkelijk en geen omkijken naar.
Zumba…Kick Fun…Bootcamp...Functional Training...XCO mis het niet..

Helemaal geen rare plannen op zich, maar probeer nu maar eens uit al deze plannen voor 100% het maximale eruit te halen. Sterker nog wat onderscheid jou nog van je concurrent als je je focus bent kwijt geraakt. En ik kan me niet voorstellen dat jouw focus is: alles aan bieden wat er maar aan te bieden valt..alles aanbieden wat jouw concurrent aanbiedt.

Bedolven


Dit is wat ik bedoel met focus houden. Bedolven raken onder je eigen vele plannen, waardoor je door de bomen het bos bijna niet meer zet. Je weet niet meer waar je bedrijf voor staat en ben eigenlijk het spoor bijster.

Een verandering in aanbrengen, in je leven, je carrière of bedrijf of een of ander lastig doel bereiken: het gaat allemaal niet vanzelf.

We hebben als mens de gewoonte gehinderd te zijn door belemmerende gedachten, angst, twijfels of obstakels die we onderweg tegenkomen. We blijven het liefst in de comfort zone zitten.

Je kunt ze overwinnen als je je focus scherp weet te houden en daardoor vergroot je weer de kans op succes. Ik wens je veel focus!

 

 

Artikelen in Focussen houden